40 000 icke-muslimska flyktingar blir trakasserade och hotade på tyska flyktingförläggningar på grund av deras tro

Så många som 40 000 kristna och andra icke-muslimska flyktingar som för närvarande bor på flyktingförläggningar i Tyskland diskrimineras, hotas och trakasseras av andra asylsökande, men även av vakter på anläggningarna, enligt människorättsgrupper. 

Människorättsgrupperna som presenterade resultaten av undersökningen under en presskonferens sade att de intervjuat minst 231 kristna invandrare, varav de flesta kom från Irak, Syrien eller Afghanistan.

Av de tillfrågade var det minst 88 procent som sade att de blev förföljda av muslimska invandrare på grund av sin religion, enligt Open Doors Group i Tyskland som verkar för att stödja de kristna som deltog i undersökningen.

Dessutom visade undersökningen hur nästan 50 procent av de tillfrågade sade att de utsatts för diskrimineringar eller trakasserier av anläggningarnas vakter. Majoriteten av vakterna på dessa förläggningar är muslimer, enligt tyska medier.

Ytterligare undersökningar av de 231 kristna invandrarna visar att 37 procent av dem har skadats fysiskt av andra boende och 32 procent hade blivit dödshotade.

Open Doors talesperson Markus Rode säger att undersökningarna endast visar ”toppen av isberget” och hävdar att det är skräck och panik bland icke-muslimska nyanlända flyktingar, enligt Deutsche Welle.

Enligt AVC (Action on the Behalf of Persecuted Christians and the Needy), som också deltog i undersökningen, finns det just nu upp till 40 000 kristna flyktingar och andra medlemmar av religiösa minoriteter som blir trakasserade för sin tro i de tyska förläggningarna, rapporterar tyska BILD.

Kvinnor som räddats från den Islamiska Staten (IS, tidigare ISIS / ISIL) i den syriska staden Rakka säger att de fortfarande känner sig oskyddade då de åter igen möter sina förtryckare på tyska flyktingförläggningar.

”Jag har sett kristna familjer som återvänder hem frivlligt på grund av hot här” sade Paulus Kurt som bor på en förläggning som är menad för orientaliska kristna i Tyskland (ZOCD).

En annan kristen flykting vid namn Fadi S flydde från Syrien till Tyskland. Han sade att när han anlände till flyktinglägret blev han chockerad över att möta samma typ av fundamentalistiska muslimer som han flytt från.

 

Överväldigande 1,1 miljoner asylsökande kom till Tyskland under 2015, och fler väntas under 2016.  Tyska medborgare är oroade över framtiden, eftersom 81 procent av landets medborgare anser att flyktingkrisen är ”utom kontroll” under Angela Merkel styre, enligt en omröstning i februari.

 

Källa: 
RT