SSU-politiker: Inför licens för att få ha sex

Har Klara Larsson rätt eller fel? Bild: goo.gl/a5Qn5o

Nu ska man behöva ha licens för att få ligga – det anser SSU-politikern Klara Larsson som sitter i SSU Upplands distriktsstyrelse. Klara Larsson menar att en mer krävande sexualundervisning är viktig för att inte porr ska bestämma hur ungdomar ser på sex.

 

I en debattartikel på Dagens Arena skriver SSU-politikern Klara Larsson att man borde införa en licens efter sexualundervisningen i skolan. Licensen, med betyg, ska intyga att man är tillräckligt kunnig för att ha sex. Utan godkänt får du inte ha sex.

”Sexuellt välbefinnande är med andra ord en viktig faktor i våra liv, i alla fall något som har stor påverkan på hur vi uppfattar vår vardag. Därför ska vi prata om alla körtlar kvinnan har i sitt underliv så vi förstår hur blött det måste vara för att den inte ska kunna likställas med en slak kuk”, skriver Klara Larsson i Dagens Arena.

Klara Larsson.
Klara Larsson.

Någon åldersgräns verkar Klara inte ha kommit fram till ännu. Hon skriver att ett körkort för att ligga bör finnas av exakt samma anledning som att folk med vapenlicens låser in sina vapen så inte barnen kommer åt dem.

”Ska deras frihet att bära vapen vara inskränkt, så ska deras frihet att gå bananas med sin sexuella inkompetens vara det. Det finns risk för minst lika mycket skada. Det blöder bara inte, nödvändigtvis”, skriver Klara Larsson.

 

Källa:
Dagens Arena