Bernie Sanders leder över Hillary Clinton i ny mätning

Kan Bernie Sanders vinna? Bild: goo.gl/SSXpbp

En ny mätning har genomförts av Ipsos/Reuters där 635 registrerade Demokratiska väljare fick svara på om de skulle rösta på Bernie Sanders, Hillary Clinton eller blankt/inte rösta. Resultatet förvånar många. Donald Trump vann stort på den Republikanska sidan.

 

635 registrerade Demokratiska väljare har svarat på vem de skulle rösta på av Demokraternas kandidater Bernie Sanders och Hillary Clinton.

Av de tillfrågade personerna svarade tre procent att de skulle rösta blankt eller inte rösta. Denna mätning, genomförd av den amerikanska och världens största nyhetsbyrå Reuters och Ipsos, vinner Bernie Sanders. 49 procent svarade att de skulle rösta på Bernie Sanders och 48 procent svarade att de skulle rösta på Hillary Clinton.

Donald Trump är nöjd.
Donald Trump är nöjd.

På den Republikanska sidan svarade 575 registrerade väljare på vem de skulle rösta på mellan kandidaterna Donald Trump, Ted Cruz och John Kasich. Trump vann stort, 44 procent svarade att de skulle rösta på fastighetsmiljardären. 32 procent svarade att de skulle rösta på Ted Cruz, 21 procent skulle rösta på John Kasich och fyra procent skulle rösta blankt eller inte rösta.

 

Källa:
Huffington Post

PDF:
Ipsos/Reuters