Städer under vattnet, nedladdningsbara måltider och 3D-printade hus

London 2216. Bild: SmartThings.

Hur kommer vi bygga samhällen i framtiden? Superskyskrapor, städer under havsytan och 3D-printade byggnader och hus kommer till att bli en verklighet inom 100 år enligt The SmartThings Future Living Report, skriver brittiska The Independent.
 

The SmartThings, som bemyndigas av företaget Samsung, skapades av en grupp akademiker och framtidsforskare. Enligt deras rapport kommer människor inom det närmsta seklet att bygga och bo i ”jordskrapor”, som kommer vara upp till 25 våningar under markytan.

Akademikerna, med bland annat är framtidsarkitekter, stadsplanerare och föreläsare från University of Westminster, påstår att ”bubbelstäder” kommer att byggas under havsytan. De tror även att drönare kommer bli människors privata transportsätt och man kommer ha mobila hus som kan flyttas runt om i världen om man vill semestra och ta med sig hemmet.

 

En stad under havsytan år 2116 från SmartThings rapport.
En stad under havsytan år 2116.

Rymdforskaren, Dr Maggie Aderin-Pocock, som är medförfattare i rapporten säger att våra liv är nästan oigenkännliga från de vi levde för ett århundrade sedan. Internet har varit revolutionerande för sättet människor kommunicerar på, lär sig och kontrollerar sina liv. För bara ett decennium sedan var teknologi som SmartThings otänkbart för många. Under det närmsta århundradet kommer människan att uppleva massiva förändringar i sättet man lever på.

I SmartThings Future Living Report påstår man inte bara att vi kommer 3D-printa möbler till hemmet utan även repliker av hela hus och byggnader. På arbetsplatsen kommer hologram göra det virtuella möjligt. 3D-printade måltider är en möjlighet redan i nutid men i framtiden kommer det bli ännu smartare. Man menar att man kommer kunna ladda ned måltider och menyer från sina favoritrestauranger på internet och printa, redo att ätas inom några minuter. I dag har vi redan kommersiella rymdresor men SmartThings rapport tror även att människan kommer att kolonisera Mars och månen inom 100 år.

Källa: The Independent: goo.gl/xdPgqy