Donald Trump: USA borde komma överens med Ryssland

Bildkälla: www.BostonGlobe.com

Förenta Staterna (USA) borde förbättra relationerna med Ryssland och andra länder för att utrota Daesh (ISIS), tycker republikanen Donald Trump.

I ett tal under gårdagen i Lowell, Massachusetts, på Paul E. Tsongas Center där han blev avbruten flertalet gånger utav demonstranter sade Trump – ”vore det inte bra om vi faktiskt kunde komma överens med andra länder? Det skulle väl vara positivt? Du vet, Ryssland bland annat. Om vi kunde komma överens med människor på ett smart sätt, då skulle det råda fred på jorden. Vi kan samarbeta i kriget mot ISIS.” – skriver den ryska nyhetsbyrån Sputnik.

Den USA-ledda koalitionen som inkluderar över 60 nationer har utfört flygattacker mot Islamiska Staten i Irak sedan augusti 2014 och i Syrien sedan september 2014. Utan godkännandet från Syriens regering. Ryssland har utfört en separat kampanj mot terrorsekten sedan den 30:e september efter förfrågan från Syriens president Bashar al-Assad.

Källor: www.BostonGlobe.com &www.SputnikNews.com